По-малко от 24 часа след вота на недоверие срещу кабинета

...
По-малко от 24 часа след вота на недоверие срещу кабинета
Коментари Харесай

Какви са очакванията на депутатите след падането на кабинета?


По-малко от 24 часа след вота на съмнение против кабинета „ Петков “ е време за равносметка. Вчера 123-ма депутати гласоподаваха „ за “ оставката на държавното управление, а 116 „ срещу “, само че се оказа, че гласът на Рамадан Аталай от Движение за права и свободи е регистриран неправилно като поддръжка за държавното управление.

От „ Продължаваме промяната “ още през вчерашния ден бяха безапелационни, че ще се опитат да сформират държавно управление с съвсем същия състав.

„ Защо им беше всичко това да творят ръководител на Народното събрание седмица преди вота, това е подигравка с страната “, съобщи Искрен Митев от „ Продължаваме промяната “.

Според Българска социалистическа партия новото болшинство в Народното събрание не дава ясна опция след вота съмнение.

„ Те бяха тези, които смъкнаха ръководителя и към този момент 10 дни нямат ръководител “, съобщи ръководителят на ПГ на Българска социалистическа партия Георги Свиленски.

Вчера смъкнаха държавното управление, т.е. те са пристигнали да разрушават ГЕРБ не желаят мандат, само че е не желаят държавно управление. Христо Иванов от „ Демократична България “ предвижда мъчно болшинство след избори на есен и нови напролет.

„ Страната се тласка към още по-сериозна рецесия. Това го направи новата коалиция „ Ориент експрес “, съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов.

От ГЕРБ споделиха, че в случай че смяната не успее, те ще върнат мандата.

„ Кирил Петков ще влезе в историята като първия самосвали се министър-председател. Разпадът на обединението, взаимните им обвиняване галопираща на инфлация, те се самосвалиха “, съобщи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Рамадан Аталай от Движение за права и свободи изясни и през днешния ден, че гласът му е бил регистриран неправилно като поддръжка за държавното управление.

" Възраждане " още веднъж повториха, ме е време за избори. Независимите депутати са безапелационни, ме не съжаляват за решенията си.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР