По-малко от 24 часа след трагедията протестиращи се събраха на

...
По-малко от 24 часа след трагедията протестиращи се събраха на
Коментари Харесай

Протестиращи почетоха паметта на убитите на тротоара момичета при жестоката катастрофа

По-малко от 24 часа след нещастието протестиращи се събраха на мястото на жестоката злополука, с цел да почетат паметта на убитите на тротоара млади дами.

Протестиращите по-строги наказания против водачите с десетки нарушавания на пътя. Настояват още и за санкции за чиновници на институциите, които позволяват сходни рецидиви.

Оставки и уволнения на всички, позволили Георги Семерджиев да се движи безнаказано по пътя, желаят хората, събрали се непринудено на мястото на злокобната злополука.

" Исках този човек да се откри непременно, мислех всевъзможни неприятни неща за него, по-късно се поуспокоих и в действителност осъзнах, че той е просто един причинител на това двойно ликвидиране, само че поръчителите са други. Това са всички подкупни служители на реда, които взимат подкупи и пускат тези хора да се движат по пътя си ", съобщи Михаил Йончев, уредник на митинга.

Премиерът в оставка Кирил Петков разяснява злополуката в обществените мрежи. По негови думи би трябвало да се постави завършек на порочния модел, при който законите за някои са единствено условност, а двойните стандарти - нормални.

Министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков съобщи, че би трябвало да се вземат строги ограничения против хора, които сядат зад кормилото без шофьорски книжки. В момента, в случай че такива водачи бъдат хванати един път, те получават административно наказване.

" След това като ги заловят втори, трети път се постановат алегорични санкции - може би там би трябвало да се намерения дали при сходни рецидивни дейности не би трябвало да се завиши наказването. Действително да е дейно осъждането, защото дейно наказание сега може би случаите се броят на пръсти ", добави Бойко Раков, министър на вътрешните работи в оставка.

От Националната следствена работа също приканиха за бързи ограничения за попречване на такива произшествия. От там показаха, че са импортирани няколко оферти на основния прокурор за по-високи санкции.

" И молбата ми към законодателя е да вземе такива ограничения,за да бъдат оптимално превентирани подобен вид закононарушения за завишаване на наказванията при шофиране след приложимост на алкохол и опиати и другото е за лишаване на моторните транспортни средства,когато са притежатели управлявали ги след приложимост на алкохол и опиати ", сподели още Ясен Тодоров, заместник-директор на Национална следствена служба.

Oт Министерство на вътрешните работи обявиха също, че е въведена организация, която обезпечава по-интензивно полицейско наличие по улиците на огромните градове освен в тъмните часове от деня. Предвижда се w регионите, които не могат да бъдат покрити с задоволително физическо наличие на служители на реда, да бъде инсталирана спомагателна техника, която да оказва помощ за разкриването на закононарушения от всевъзможен вид.

Снимки: Карина Караньотова





По тематиката работиха: Йоана Миланова и Карина Караньотова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР