По-малко от 24 часа след като Кристиано Роналдо съобщи, че

...
По-малко от 24 часа след като Кристиано Роналдо съобщи, че
Коментари Харесай

Кои ще бъдат най-добре платените футболисти през този сезон?

По-малко от 24 часа откакто Кристиано Роналдо заяви, че напуща италианския Ювентус, с цел да се причисли към Манчестър Юнайтед на Острова, суперзвездата удари връх по продажби в интернет магазина за спортни артикули Fanatics. Той надвиши продажбите на други огромни играчи, които смениха тимовете си през последните години, в това число Том Брейди (NFL) през 2020 година, ЛеБрон Джеймс (NBA) през 2018 година и Брайс Харпър (MLB) през 2019 година, написа Forbes.

Най-сладката му победа е, че продажбите надвишиха постигнатите от съперника му Лионел Меси, който единствено седмици по-рано напусна Барселона поради ПСЖ.

Такава е маркетинговата мощност на най-популярния спортист в света - с повече от половин милиард почитатели в обществените мрежи. Тя му оказа помощ да се завърне на първа позиция като най-печеливш футболист в света.

През сезона 2021/22 Роналдо ще получи $125 млн. преди налози. $70 млн. идват от заплата и бонуси за завръщането му в Юнайтед, където игра сред 2003 и 2009 година Останалите са от негови партньорства с марки като Nike, Herbalife, Clear и персоналното му портфолио от артикули CR-7, което включва парфюми, долни дрехи, очила, хотели, фитнеси и други.

Сами трима други спортисти печелят повече от сходна активност: Роджър Федерер ($90 млн.), ЛеБрон Джеймс ($65 млн.) и Тайдър Уудс ($60 млн.).

Роналдо не дава признаци, че скоро ще забави ритъм: 36-годишният футболист се показва по-добре от съперниците си в Европа, множеството от които са с по десетилетие по-млади.

От първата позиция пада дългогодишния му противник Лионел Меси, който напусна Барселона след 21 години и ще получи $75 млн. от ПСЖ през този сезон - с което се подрежда на втора позиция със $110 млн. общи доходи. Меси бе заставен да напусне Испания, откакто локалната лига най-накрая укроти заплатите в Барселона. Футболистът получава доходи и от договорите си с компании като Adidas, Pepsi, Budweiser, Jacobs & Co. и други.

Общо, десетте най-добре платени футболисти ще получат $585 млн. преди налози този сезон, при $570 млн. предишния. От тях $415 млн. (2,6% ръст) са от заплати и
бонуси. Повишението е непретенциозно, само че предстоящо поради пандемията. През май УЕФА разгласява отчет, съгласно който най-големите тимове на Стария континент ще пропуснат $8,5 милиарда доходи.

Сега в ПСЖ се намират трима от петте най-добре платени играчи, в това число 29-годишния Неймар (трета позиция с $95 млн.) и 22-годишния Мбапе (четвърта позиция с $43 млн.). В топ пет влиза още и Мохамед Салах с $41 млн.

А Андрес Иниеста е единственият състезател от тим отвън Европа, който влиза в топ 10. От далечна Япония той се подрежда седми с $35 млн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР