По-малко от 200 хил. фирми в САЩ са фалирали конкретно

...
По-малко от 200 хил. фирми в САЩ са фалирали конкретно
Коментари Харесай

Пандемията е унищожила по-малко бизнеси в САЩ от очакваното

По-малко от 200 хиляди компании в Съединени американски щати са банкрутирали съответно поради пандемията от COVID-19 през последната година, сочи изследване на Федералния запас, представено то Ройтерс.

Този резултати контрастира мощно на ранните прогнози, който предсказваха, че вируса ще опустоши американската стопанска система, както и на анкетите, които демонстрират, че огромна част от личните на дребни бизнеси в Съединени американски щати не престават да имат опасения за оцеляването си.

В Съединени американски щати всяка година валират измежду към 600 хиляди предприятия, множеството от които са дребни компании, като съгласно изчисленията на централната банка в интервала март 2020 – февруари 2021 година броят им е бил с към една четвърт или една трета по-голям (по-малко от 200 хил.).

Това включва 100 хиляди „ спомагателни банкрута “ измежду компаниите, които оферират услуги, изискващи персонален контакт, като да вземем за пример салони за хубост, фризьорски салони и други козметични центрове – бранш, който Фед дефинира като най-тежко засегнатия от пандемията.

„ Макар че са евентуално съкрушителни за притежателите и чиновниците на тези компании, на фона на публичната полемика нашите резултати съставляват оптимистична актуализация на възгледите за банкрутите, свързани с пандемията “, пишат създателите на изследването.

Те означават, че заведенията за хранене, предлагащи за у дома, както и магазините за хранителни артикули, са записали по-малко банкрути от нормалното, което е асъдействало за по-слабия от предстоящото удар върху цялостната стопанска система.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР