По-малко от 1000 бойци на групировката "Ислямска държава" са останали

...
По-малко от 1000 бойци на групировката "Ислямска държава" са останали
Коментари Харесай

По-малко от 1000 бойци на ИДИЛ останали в Ирак и Сирия

По-малко от 1000 бойци на групировката "Ислямска страна " са останали в Ирак и Сирия, съобщи през днешния ден предвожданата от Съединени американски щати интернационална антиджихадистка коалиция, представена от Ройтерс.
Благодарение на усърдната работа на обединението и вещината, която демонстрираха нашите сътрудници в Ирак и Сирия, в зоната на нашите интервенции са останали по-малко от 1000 бойци на "Ислямска страна ", множеството от които са преследвани в пустинните региони на Източна Сирия и Западен Ирак, сподели обединението в имейл, изпратен до Ройтерс.
В тази оценка не се вземат поради регионите под контрола на силите на президента Башар Асад, предава Българска телеграфна агенция.
Предвожданите от Съединени американски щати сили споделиха на 5 декември, че са останали по-малко от 3000 бойци, което значи, че за три седмици броят им е намалял с две трети. Коалицията съобщи, че множеството от тях са били убити или пленени, само че отхвърли да "спекулира " и не отговори дали има опция бойци на джихадистката формация да са избягали в други страни.
Съединени американски щати оглавяват интернационална коалиция, която нанася въздушни удари от 2014 година, а американски военни поучават на терен иракските държавни сили, както и кюрдски и арабски въоръжени формирования в Сирия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР