По-малко от 10% от работещите в България са били временно

...
По-малко от 10% от работещите в България са били временно
Коментари Харесай

Евростат: България е сред страните с най-малко съкратени служители

По-малко от 10% от работещите в България са били краткотрайно освободени или са минали на понижено. Между 2 и 3,5% пък са изгубили работата си. Това сочат данни на Евростат за второто тримесечие на годината, написа.
По отношение на чиновниците с понижено работно време в България те са под 10%, както и в Унгария, прибалтийските страни, Финландия и Швеция. С над 25%, са Италия, Ирландия и Гърция. Процентът в Испания, Франция, Австрия и Словакия е сред 20 и 25.
 Борисов: Удължаваме периода за компенсиране на работодатели до 31 декември (ВИДЕО) Борисов: Удължаваме периода за компенсиране на работодатели до 31 декември (ВИДЕО)
Удържава се периода за обезщетения на работодателите до 31 декември. Това заяви министър председателят Бойко Борисов във профила си във Фейсбук, в к...
Най-малко хора са изгубили работата си в Гърция, Хърватия, Полша и Словакия – под 2%.
България е в идната категория с Франция, Румъния и други Най-засегната още веднъж е Испания - с над 6,5%. Най-голям риск да изгубят работата си имат краткотрайно заетите, младите сред 16 и 24 години и нискоквалифицираните. В България този риск е сред 0,02 и 0,04 пункта по канара от 0 до 1 и е измежду най-ниските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР