По-малко от 10 дни преди старта на 49-ото рали България,

...
По-малко от 10 дни преди старта на 49-ото рали България,
Коментари Харесай

Крум Дончев и Димитър Илиев идват за рали България във Варна

По-малко от 10 дни преди старта на 49-ото рали България, към този момент е реалност една от най-големите вести към конкуренцията. След дълго неявяване от спортните трасета под арката във Варна ще забележим рали първенците Крум Дончев и Димитър Илиев, написа " Спортал ".

``
реклама

Четирикратният рали първенец Крум Дончев от две години насам хвърля ръкавицата към популярния си противник от близкото минало – осемкратният първенец на България Димитър Илиев, за нов двубой по трасетата. Тази година завръщането на титаните на българския авто спорт ще е реалност, само че в много другоземен формат – като екипаж. Това стана ясно, след сделка сред двамата първенци да започват дружно на 12 октомври. Митко и Крум ще си разменят функциите по правите към Албена и Варна, като всеки от тях дава обещание да са раздаде до край, без значение на коя седалка се намира. И няма да става въпрос за парадно показване, а за каране на лимита – по този начин, както сме привикнали да виждаме и Дончев, и Илиев в златните им години. Двамата са безапелационни, че желаят да вземат участие в името на спорта, поради сътрудниците си състезатели и поради почитателите.

Издание №49 на рали България ще се организира сред 12 и 14 октомври, като за трета поредна година, спортните стадии ще са в региона на черноморската ни столица, откъдето са и корените му, сложени през 1970 с именитото интернационално " Златни пясъци ". Щабът на ралито ще бъде ситуиран в курорта Албена, в унисон с духа на златните години. Най-престижната автомобилна конкуренция у нас ще бъде заключителен кръг на шампионата.

Рали България ще предложи на състезателите 11 специфични стадия и обща дължина на маршрута от 566.92 км (150.10 от които скоростни). Надпреварата стартира с гала в морска Гара Варна от 16:30 часа на 12 октомври (петък), последвана от суперспециален стадий в Албена, който, както и последният за съботния ден, ще се кара на фарове.

Финален лист със поръчките ще бъде оповестен на 8 октомври вечерта.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР