По-малко британци са ангажирали летни почивки в страни от ЕС

...
По-малко британци са ангажирали летни почивки в страни от ЕС
Коментари Харесай

По-малко британци ще почиват в страни от ЕС тази година заради Брекзит

По-малко британци са заели летни почивки в страни от Европейски Съюз тази година, поради несигурността към Брекзит, демонстрират данни на туроператора „ Томас Кук “.

" Томас Кук " оповестява, че съвсем половината от летните почивки, продадени до края та февруари, са за страни, които не са в Европейски Съюз, което с 10 % повече спрямо предходната година. Въпреки това Испания продължава да е желана дестинация за британците, предава БНР.

На второ място е Турция. Тенденцията съответствува с данни на пощенските служби, които регистрират, че продажбата на валута за по-отдалечени страни бележи нарастване. Продажбата на японски йени, да вземем за пример, се нараснала с 12 %.

Изпълнителният шеф на „ Томас Кук “ Питър Франкхаузер съобщи, че още е рано да се каже какво тъкмо ще бъде отражението върху почивките в страните от Европейски Съюз след решението за отсрочване на Брекзит до края на октомври. Той обаче посочи, че няма подозрение, че продължаващата неустановеност към Брекзит е предиздвикала доста туристи да не бързат с проектите си за лятната отмора. Самият туроператор изпитва съществени усложнения след спада на търсенето на почивки в Европейски Съюз. През март бяха оповестени проекти за закриване на 21 офиса и на 300 работни места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР