По-малко автобуси ще има от днес в Пловдив, след като

...
По-малко автобуси ще има от днес в Пловдив, след като
Коментари Харесай

Режат част от градските автобуси в Пловдив извън час пик

По-малко рейсове ще има от през днешния ден в Пловдив, откакто през вчерашния ден на среща в Общината с превозвачите беше взето решение за леко съкращаване на градския превоз поради прелюдия локдаун. Вместо 225 автобуса пасажерите ще се транспортират със 198 по общо 29 градски линии.

„ Намалението е доста малко, по 1-2 к​оли на линия, освен това отвън часовете пик. Автобуси ще има, както и до момента, в утринните и вечерните часове. Ако се наложи, незабавно ще увеличим колите”, сподели зам.-кметът по превоз Тодор Чонов. Той акцентира, че всеки ден в общинското дружество „ Организация и надзор на транспорта” строго се следи с GPS дали превозвачите съблюдават прецизно разписанията. „ Ако има неизпълнени курсове, постановяваме наказания, планувани в договорите”, подсети Чонов.



Транспортните компании регистрират спад на пасажерите, тъй като учениците и студентите се образоват онлайн. Със затварянето на заведения, огромни търговски центрове, спортни зали, кина, театри и галерии автобусите, изключително денем, се движат полупразни, разяснява пък Петко Ангелов, притежател на „ Автобусни транспорти - Пловдив” и „ Мери транс”.

След 19,30 часа доста от рейсовете возят по трима-четирима пасажери, а някои - и по един-двама.

Спад спрямо естественото време преди пандемията има и при продажба на пр​еференциалните карти за възпитаници и студенти, удостовери за „ Марица” ръководителят на това звено Веселина Топалова. От началото на март до момента са издадени 7450 преференциални карти. От тях близо 2000 са на възпитаници, 560 на студенти, 250 на придружители на инвалиди, а останалите - на пенсионери и хора с увреждания. Вчера до обяд бяха продадени 221 карти, от които единствено 16 са училищен и 3 студентски, като множеството още веднъж са за пенсионери. Преди пандемията преференциални пътувания употребиха минимум 2-3 пъти повече пловдивчани.

Цените на картите с понижение си остават без смяна от години - 16 лв. на месец, 48 лв. за тримесечните. Редовните абонаментни са по 50 лв. на месец за всички линии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР