По-малкият брат на актьора Димитър Рачков е бил пуснат от

...
По-малкият брат на актьора Димитър Рачков е бил пуснат от
Коментари Харесай

ПРОШКА: Димитър Рачков се видя с брат си – затворника Петър

По-малкият брат на артиста Димитър Рачков е бил пуснат от Бургаския затвор, където излежава присъдата си от 3 години и 2 месеца. На независимост обаче Петър бил едвам за няколко дни около празниците. Управата на зандана му разрешила домакински отпуск, който се поставя на пандизчии с положително държание, без прегрешения и присъди под 5 години. Дава се за Коледа, когато наказаните могат да се видят с околните си вкъщи.

Петър се възползвал от опцията и се прибрал при жена си и двете си деца в Бургас. За това се похвали неговата половинка Златина, с която нямат формален брак, само че са дружно от много години. Двамата са родители на двама синове, единият от които е кръстен Христо и чества имен ден навръх Рождество Христово. Най-големият подарък за малчуганите бил, че могли да прегърнат татко си.

Източник на Lupa.bg твърди, че до момента в който е бил в късия отпуск от пандиза, Рачков-младши съумял да се види с известния си батко Димитър и родителите си Минко и Станка. Смята се, че на късата визита артистът дал прошка издънките на брат си и го предиздвикал да обещае, че след края на присъдата тотално ще промени живота си, изясни нашият осведомител.

Отношенията в фамилията се обтегнаха до краен лимит след последния арест на Петър и влизането му в пандиза. Комикът изрично отхвърля да приказва на тази тематика обществено и близки до него споделят, че мъчно преживявал всички престъпни изцепки на по-малкия си брат и посрамването на семейството му, които той сътвори в годините обратно.

Петър бе тикнат зад решетките през април 2021 година 42-годишният бургазлия се снабди с присъда от 3 години и 2 месеца при непоколебим първичен режим за разпространяване на опиати. На брата на артиста бе отсъдено наказване от 1 година и 3 месеца, само че защото по същото време, по което бе заловен с дрога, той имал и друга настояща условна присъда, нейното времетраене се добави към главната. Така престоят му зад решетките се усили до 3 години и 2 месеца.

Петър Рачков се призна за отговорен за това, че на 15 август 2020 година в Бургас, без съответно позволение, държал за разпространяване на високорискови наркотични субстанции – метамфетамин и амфетамин. Месец преди този момент пък се бе забъркал в друга каша – блъсна полицейска патрулка край Бургас, пробвайки се да избяга от чиновниците на реда, защото карал без документи.

В годините обратно против него е имало голям брой акции. В дома му са били намирани опиати, подправени банкноти, неколкократно е бил залавян и да кара без брошура. Преди дефинитивно да се отхвърли от него, брат му Димитър Рачков му помагал да се разминава с по-тежки санкции, написа " Ретро ".

Неведнъж му давал и пари, тъй като по документи Петър се водел обществено слаб. Освен това плащал хонорарите на неговите юристи, с цел да го отърве от решетките и да избави от позор семейството. Откакто влезе в пандиза обаче, двамата не си продумвали. Бургазлии описват, че Димитър изрично зачеркнал по-малкия си брат, най-много поради кошмара, който предизвикал на родителите им.

Ако има положително държание в пандиза, е допустимо Петър да редуцира присъдата си и да излезе на независимост по-рано от предстоящото.

На челната фотография: Димитър (вляво) и Петър като деца, един от дребното фрагменти, на който братята са заедно
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР