По-малките производители на спортни автомобили често трябва да търсят технологични

...
По-малките производители на спортни автомобили често трябва да търсят технологични
Коментари Харесай

Aston Martin ще използва технологиите за производство на електромобили на Lucid Motors

По-малките производители на спортни коли постоянно би трябвало да търсят софтуерни сътрудници в епохата на електрическата двигателна сила и в този смисъл историята на триумфа на хърватския стартъп Rimac е неповторима по собствен метод. Британската марка Aston Martin разгласи желанието си да употребява технологията на американския производител на електрически автомобили Lucid Motors и да го направи един от своите акционери.

Както разяснява Reuters, новите сътрудници са удостоверили сериозността на желанията си със съответната договорка. Lucid Motors ще получи освен 3,7% акции в Aston Martin от спомагателната емисия от 28,4 милиона единици, само че и серия от заплащания на обща стойност $232 милиона. На собствен ред Aston Martin ще получи достъп до технологиите на Lucid, свързани с производството на тягови електродвигатели, акумулатори и други детайли на силовата установка.

Aston Martin възнамерява да показа първия си електрически автомобил през 2025 година, само че към този момент Mercedes-Benz, който има 9% дял в английския авто производител, остава главният софтуерен сътрудник на компанията и съдействието се простира до основаването на електрически автомобили. Немският авто производител при новите условия няма да усили каузи си в Aston Martin.

Алиансът сред Lucid и Aston Martin не е инцидентен, защото фирмите споделят общ вложител в лицето на Саудитския фонд за обществени вложения. Той е вторият по величина акционер в Aston Martin и е дал забележителна поддръжка на Lucid Motors предишния месец при набиране на капитал от $3 милиарда. Съществуват проекти за стартиране на електрически автомобили от страна на Lucid в Саудитска Арабия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР