По-малките крипто борси с по-високи нива на възприеман риск за

...
По-малките крипто борси с по-високи нива на възприеман риск за
Коментари Харесай

Малките крипто борси започват да изместват Binance

По-малките крипто тържища с по-високи равнища на възприеман риск за клиентите се оказаха главните бенефициенти на забележителния спад на пазарния дял на Binance през последните пет месеца, откакто регулаторните органи на Съединени американски щати започнаха правни дейности за хипотетични нарушавания на федералните закони.

Субекти като Huobi Global и KuCoin, със седалище на Сейшелските острови, от началото на тази година сполучливо усилиха своята част от търговията с крипто токени, обхващаща активи като Биткойн и Етериум . Данните, получени от CCData, снабдител на индустриални изследвания, удостоверяват тази наклонност.

Обратно, тържищата, оценени от CCData като “ “, което значи придържане към “ ” за техните клиенти, следят групово понижение на пазарния дял, като от началото на годината той е намалял от 80% на почти 68%. През същия период Binance, водачът в бранша, означи спад от 56% до малко над 40%.

Това пренареждане отразява нарасналата сензитивност на търговците към двете правосъдни каузи, заведени против Binance от регулаторните органи на Съединени американски щати през актуалната година.

През март Комисията за търговия със стокови фючърси предяви искания за неоторизиран достъп до американски клиенти, последвани от Комисията за скъпи бумаги и фондови тържища през юни, която твърди, че 13 свързани с Binance субекта са направили непозволени дейности, в това число разбъркване на милиарди долари средства на клиенти.

Категоризацията на CCData на тържищата от “ ” се отнася до тези, които демонстрират постоянни ограничения за отбрана на средствата на клиентите, протоколи за сигурност и стандарти за битка с изпирането на пари, наред с други критерии.

Huobi, откакто усили пазарния си дял с близо 6% от януари насам, оглави скока измежду тържищата, които не са от най-високо равнище през 2023 година DigiFinex и KuCoin също означиха облаги, като от януари насам усилиха пазарния си дял надлежно с 3.5% и 1.3%.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР