По-малки пенсии не са взели (пенсионерите - бел. ред.), а

...
По-малки пенсии не са взели (пенсионерите - бел. ред.), а
Коментари Харесай

Зайкова за пенсиите: Беше голяма грешка да се раздават 50 лв. на калпак

" По-малки пенсии не са взели (пенсионерите - бел. ред.), а по-малко пари, тъй като пенсиите на всички са увеличени. Крайният резултат за някои от пенсионерите е по-нисък, тъй като не може да се покрие добавката от 120 и 60 лева За мен беше чисто информационен казусът ", това съобщи Лидия Шулева в ефира на bTV

Според Мика Зайкова покупателната дарба на пенсионерите става по-ниска:

" Те ще получат парите си през февруари, само че инфлацията към този момент ще ги е изяла”, показа тя.

" Беше огромна неточност да се раздават 50 лева на калпак, тъй като не може подобен вид обществено подкрепяне да се приема като част от пенсията. След това в 46-ия парламент някой се направи на популярен и подвигна добавката на 120 лева Сега всички считат, че това е част от пенсията и считат, че би трябвало да се компенсира”, разяснява Шулева.

Според нея би трябвало да се направи разлика сред индексация и преизчисление.

" Не може да бъде или/или, тъй като коефициентите през 2019 година бяха измислени, само че те нямаха нищо общо със сметките по швейцарското правило”, добави Мика Зайкова.

" Тъй като е имало два режима, съгласно мен е редно Народното събрание да одобри за всички пенсионери да се приложат коефициентите, да се индексират техните пенсии, с цел да получат едни по-справедливи пенсии”, показа Шулева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР