По-малък кворум, за да се проведе събрание на блока. И

...
По-малък кворум, за да се проведе събрание на блока. И
Коментари Харесай

Нови правила в блока: Глоба за нерегистрирани кучета

По-малък кворум, с цел да се организира заседание на блока . И санкция, в случай че притежатели или наематели не впишат себе си или домашния си любим в книгата на етажната благосъстоятелност. Това са новите законови промени, признати от депутатите в края на работната седмица.

Малкият Лари е пълновръстен жител на блока, в който живее - вписан е при домоуправителя и собственичката му заплаща шест лв. месечна такса и за него.

С признатите текстове се предизвикват вложения в енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания

„ Той излиза, както аз излизам. Асансьор употребява, върви, както всички. Така че би трябвало да се заплаща “, отбелязва Лили Йонова.

Снимка: bTV

Новото за живущите в жилищата и за домашните им любимци е, че вписването ще става посредством специфична декларация в 15-дневен период. В противоположен случай има санкция сред 50 и 250 лева

„ Ще вършим нова домова книга. Имаме и други кучета в кооперацията, само че аз ще се записвам “, твърди Лили Йотова.

Според Закона за етажната благосъстоятелност никой не може да откаже да ръководи етажната благосъстоятелност

Съществена смяна е и основаването на специфичен указател на домоуправителите, считат от сектора.

„ Със сигурност няма да докара до по-добра поддръжка на самата етажна благосъстоятелност. Трябваше да се намерения главно в посока пълномощията на домоуправителите. Тоест в разширение на тези пълномощия. В развитите общества е немислимо да не си платиш таксата за месеца “, счита Мартин Димитров от Асоциацията на домоуправителите.

От община Кърджали стартират инспекция за непозволен ремонт и може да се наложи притежателите да я отстранен

И още - за осъществяване на заседание ще е нужно болшинство от 51%, а не 67% - както беше до момента. С това болшинство ще могат да се взимат и решения за поправки, да вземем за пример.

Снимка: bTV

„ Това няма да проработи. Има по-млади хора с по-добри благоприятни условия, само че има възрастни, които нямат благоприятни условия “, изяснява Росен Симеонов.

Друга оригиналност е, че на събранията на входа може да се участва и онлайн.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР