По лични указания на служебния МВР шеф Бойко Рашков „Целта

...
По лични указания на служебния МВР шеф Бойко Рашков „Целта
Коментари Харесай

Викат на разпити бивши и действащи магистрати

По персонални инструкции на служебния Министерство на вътрешните работи началник Бойко Рашков
„ Целта съм аз!”, съобщи някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов

В Дирекция на полицията се усетили, че не са „ Народна милиция”

Бивши прокурори и настоящ следовател са привиквани за разпити в Главна дирекция „ Национална полиция” (ГДНП), с цел да дават показания по формирана инспекция. Разследването било на случай отпреди 12-13 години и най-вероятно се води по инструкции на служебния министър Бойко Рашков, научи „ Труд” от източници в Министерство на вътрешните работи.

„ Целта съм аз!”, съобщи някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов през днешния ден. От думите му стана ясно, че това е маниакалният случай за канибализъм, посочен от Бойко Рашков при започване на юни. Тогава вицепремиерът си разреши по някаква телевизия да цитира неизвестен очевидец, който бил заплашван, че жена му и децата му щели да му изядат месата, без да схванат, че са негови.

„ Поразучих малко, тъй като те подписват декларация, че няма да популяризират. Става въпрос за някакъв сигнал от 2009 година Нито го познават тоя човек, нито го знам. То се оказа, че е от различен човек в този момент, тъй като този, за който твърдяха отначалото, работи в одита на Министерство на здравеопазването. Той е член от доста години. А някой чул, бил уволнен в миналото през 2009 година и аз би трябвало да си спомня някой дали е идвал през 2009 година при мен. Сега разиграват целия тоя цирк, целия този панаир, не против прокурори, следователи или предприемачи, задачата съм аз. Никога от моята уста такива фрази, на никое място не са изричани. Нямам спомен никакъв. Не го познавам. Не го знам и не желая да го знам. Предполагам, че и мен ще ме викат седмица преди изборите”, -->

Неофициално се приказва, че казусът е обвързван със земеделския министър от кабинета „ Борисов 1” Мирослав Найденов, само че това не се удостоверява нито от разпитваните, нито от Министерство на вътрешните работи. В полицията били привикани някогашните прокурори Бойко Найденов и Николай Кокинов. През 2009 година Найденов е бил началник на Националната следствена работа, а Кокинов - на Софийска градска прокуратура. И двамата сега са юристи.

 На фотографията от ляво надясно: Бойко Найденов и Николай Кокинов

Хората на Рашков се обадили и на следователката от Национална следствена служба Бисерка Стоянова да се яви през днешния ден при проверяващия служител на реда Чуков. Тя обаче е настоящ магистрат и има функционален имунитет и не може да бъде разследвана за дейности, осъществявани по работа. Явно в Дирекция на полицията се сетили, че от 80-те години на предишния век, когато бяха „ Народна милиция” и следствието беше част от Министерство на вътрешните работи, не могат да викат за разпити магистрати. Затова се обадили наново, с цел да се извинят на Стоянова, че е станал някаква техническа неточност.

Абсурдите на Бойко Рашков стигнали до такава степен, че в идващите дни той дал инструкции да се призове за показания и самия ръководител на Конституционния съд проф. Борис Велчев, който през 2009 година беше основен прокурор. Юристи споделиха пред „ Труд”, че в случай че се стигне и до такава „ техническа грешка”, тя може да бъде тълкувана като опит за напън с оглед делата, формирани в Конституционния съд по претенции на президента Румен Радев, назначил служебното държавно управление с вицепремиер Бойко Рашков.

Пред уеб страницата „ Правен свят” през днешния ден проф. Борис Велчев сподели, че все още не е викан или канен на никое място и е сюрпризиран от това защо биха могли да го разпитват. Той акцентира, че няма визия за какво може да бъдат разпитвани сътрудниците му Найденов и Кокинов и то за неща отпреди 12-13 години. „ Ако бъда поканен, ще се отзова”, съобщи ръководителят на Конституционен съд.

„ В рамките на работата по съответен сигнал, в ГДНП се прави инспекция. В хода є някогашни магистрати и настоящ чиновник на Национална следствена служба, в качеството му на жител, са били поканени в основната дирекция, с цел да дадат писмени сведения”, разясниха пред „ Труд” от Министерство на вътрешните работи.

По сигнал от ръководителя АБВ Румен Петков
Проверяват междусистемната газова връзка Гърция-България
Постъпил е сигнал от ръководител на политическа партия до служебния министър Бойко Рашков по отношение на построяването на междусистемна газова връзка Гърция – България. Разпоредена е незабавна инспекция и да бъдат изискани и данни от Министерството на енергетиката, оповестиха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи. По-късно от партия АБВ оповестиха, че сигналът е от техния ръководител Румен Петков и се отнася до отпадането от плана на две газорегулиращи станции, без да е понижена общата сума по контракта.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР