По-лесното заразяване с британския вариант е заради по-голямото количество вирус,

...
По-лесното заразяване с британския вариант е заради по-голямото количество вирус,
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Пийте лимон със сода срещу по-заразния британски вариант на Covid-19

" По-лесното заразяване с английския вид е поради по-голямото количество вирус, който се натрупва в горните дихателни пътища, където се задържа, по тази причина е в пъти по-заразен ", това изясни шефът на Националния център за заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев пред " Фокус ".

" Британският вид трансформира и възрастовото засягане. С покачването на броя на случаите е прави усещане, че засягането до 19-годишна възраст е доста по-голямо. Заболяването стартира с недоволство от горните дихателни пътища - хрема и гърлобол, само че към момента няма безапелационни медицински доказателства, че хремата е сигурен признак, че сме инфектирани с английския вид на ковид ", добави членът на Националния действен щаб.

По думите му тази вирусна зараза не обича антиоксиданти. Професорът предложи и използването на лимон със сода.

Проф. Кантарджиев разяснява, че скокът на инфектираните е изцяло предстоящ.

" Обикновено това се случва в средата на седмицата и не трябва да ни плаши ", посочи той.

Силно заразният вид на Ковид-19, който се популяризира по света, откакто беше открит във Англия в края на предходната година, е с 30 до 100% по-смъртоносен от предходните варианти, оповестиха в това време и учени, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Новият вид е със " доста по-висока " смъртност, съгласно проучването, сравнило съдбовните случаи измежду инфектираните с новия вид на SARS-CoV-2, прочут като B.1.1.7, и инфектираните с други варианти във Англия.

Вариантът B.1.1.7 беше открит първо там през септември 2020 година Оттогава се популяризира допълнително от 100 страни. Той има 23 разновидности в генетичния код - относително доста промени. Някои от тях го вършат доста по-заразен. Според английски експерти той се предава с към 40 - 70 % по-лесно от преди преобладаващите разновидности на ковид.

В английското проучване, резултатите от което са оповестени в списание " Бритиш медикъл джърнъл ", заразяването с новия вид е довело до 227 смъртни случая измежду 54 906 пациенти с Ковид-19, при 141 измежду същия брой заболели, инфектирани с други разновидности .

" В комбиниране със способността му да се популяризира бързо, това прави B.1.1.7 опасност, към която би трябвало да се отнасяме съществено " - сподели Робърт Чалън от универститета в Екстър, който е измежду ръководителите на проучването.

Вирусологът и професор по молекулярна онкология Лорънс Йънг пък сподели, че точните механизми, виновни за по-високата смъртност на разновидността B.1.1.7 към момента не са ясни, само че " може да са свързани с по-високите равнища на репликация на вируса, както и по-лесното му предаване ".

Той предизвести, че евентуално английският вид е виновен за увеличението на случаите в Европа в последно време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР