По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът

...
По-лесно е да счупиш, отколкото да изградиш. Това заяви премиерът
Коментари Харесай

Борисов призовава да мразим хакерите

По-лесно е да счупиш, в сравнение с да изградиш. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на конференция за противопоставяне на киберзаплахите. Според него има действителни неща, които няма по какъв начин да се преборят.

Както ненавиждаме крадците, убийците, по този начин би трябвало да ненавиждаме хакерите , настоя министър председателят. 1500 лв. е заплата за ИТ експерт в ГДБОП. В частния бранш е към 10 000.

Само човек с огромна идея може да пристигна да работи за нас , в държавната администрация, акцентира Борисов. Хакерите нападат банки, застрахователни компании и слагат хората под риск. Трябва да има непоносимост към тези неща, счита министър-председателят.

Имаме оферти от други страни да ни пазят от хакери. Разговорът започвал от няколко стотин милиона нагоре. Както във всяка битка с престъпността се опираме на жителите, съобщи министър председателят. По думите му се движим се след хакерите.

В днешната обстановка можем да работим единствено взаимно , акцентира министър председателят на борците против хакерските атаки. Според него има учредения за рецензии ,че не се поставят средства за отбрана и в заплати.

При състезанията за работа в държавната администрация оставал най-глупавия. Затова с финансовия министър се обмисляло на някои души, ангажирани с киберзащитата да има доста нарастване на заплатите. Като ги виждам тези юнаци тръпна по какъв начин ще опазим суперкомпютъра , сподели Борисов като разясни, че чакаме ние да пазим суперкомпютъра на Европейски Съюз. В мрежата не е толкоз анонимно, акцентира министър председателят.

Няма огромна разследваща работа, която да не е хакната , посочи министър-председателят. Вече и колите се крадат с отдалечено , не с механични ключове, както преди. Крадците имали висока компютърна просветеност. Иначе си е разбойник , неудовлетворен е Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР