По кризата с Украйна България е ясен партньор на ЕС

...
По кризата с Украйна България е ясен партньор на ЕС
Коментари Харесай

Кирил Петков: България подготвя план Б за вноса на газ

По рецесията с Украйна България е явен сътрудник на Европейски Съюз и НАТО, ще приказваме в един глас, няма да има отклонения. Солидарни сме със глобите и по едно и също време се приготвяме да имаме вид да не останем без енергийни източници - имаме проект Б. Това съобщи министър председателят Кирил Петков в Народното събрание. Ние имаме вяра в целостта на Украйна. Ако Русия влезе с танковете в непозната територия е нарушение на непознатото право, изясни той.

Петков посочи, че на масата на водачите в Брюксел всички са се обединили по въпроса.

По тематиката, засягаща България в случай че се влезе в сюжет газът да бъде спрян 100% за България, Петков съобщи: " имаме мярка ". Каква обаче ще е тя, министър председателят не сподели. Тръбата, която зарежда България, зарежда и Сърбия - шансът да се стигне до този сюжет е дребен, уточни той.

Все отново министър председателят Петков счита, че ще се влезе в динамичност на ценови войни, по тази причина интензивно поддържа връзка с премиера на Гърция Кириакос Мацотакис и след 11 година бавене, той има вяра, че гръцката връзка ще е подготвена до няколко месеца. Петков увери и че следи градежа на всяка станция.

По другите интернационалните тематики: Кирил Петков разяснява срещата си от през вчерашния ден с българите в Република Северна Македония. Пред тях той препотвърдил позицията на страната, че ще се борим както за премахване на езика на омразата, по този начин и за участието на страната им в Европейски Съюз.

Скандала с изрязването на премиера на РСМ Димитър Ковачевски - българският министър председател изясни: " Уникалното за мюнхенската конференция е, че на нея се събират всички водачи от всички страни затворени на доста тясно пространство и всеки приказва с всеки, по този начин на всички фотоси има по 5-6 водача заедно ". Аз направих в поста си по този начин, че желаех ясно да заявя, нашите интернационалните сътрудници - Франция, Англия, Съединени американски щати... "

" Всички се пробват с нелепости да ни изкарат от диалогичния градивен звук, аз няма да разреша на тези провокации и по тази причина ясно изявих в идващия си пост, че кой на каква фотография е, няма значение за общата ни тактика ", изясни в детайли той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР