По която и улица да се разхождаш в катарската столица

...
По която и улица да се разхождаш в катарската столица
Коментари Харесай

Дейвид Бекъм вече не е гей икона. Футболистът отнесе остри критики, след като стана новото лице на Катар

По която и улица да се разхождаш в катарската столица Доха, няма по какъв начин да избягаш от лицето на Дейвид Бекъм. Английският футболист е на съвсем всеки един от билбордове в града, където тази година се организира Световното състезание по футбол.

Бившият капитан на британския народен тим обаче не е просто едно от лицата на футболното събитие. Той е особено определен дипломат на арабската страна, която се пробва да употребява шампионата, с цел да придаде повече искра на своя имидж на фона на. Работниците от мигрантски генезис, дамите и ЛГБТК+ хората не престават да бъдат обекти на дискриминация в страната.

От месеци Бекъм е част от туристическа акция на Катар, която се пробва да убеди света, че това парче от Арабския полуостров си заслужава да бъде посетено.

В един от рекламните клипове той обикаля из една от главните забележителности в столицата - пазарът за подправки - и твърди, че " това е най-хубавият пазар " за сходни съставки, който в миналото е посещавал. В друго видео той акцентира, че в Катар " модерното и обичайното се сливат, с цел да основат нещо в действителност особено ".

Предполага се, че за работата му като лице на катарския туризъм, Бекъм ще получи близо 264 млн. $. Възнаграждението е част от 10-годишен контракт, който е сключил със страната. По-рано тази година английският таблоид " Mirror " заяви, че футболистът е бил определен за лицето на новата акция, като даже му е била проведена отмора до петзвездния курорт " Банановия остров ".
Футболната звезда обаче е едно от най-големите имена в спорта.Семейството му е извънредно богато, като общото положение на финансите им е на стойност от към 450 млн. $.Именно заможният статут на звездата повдигна въпроса: какво въобще прави той в Катар?
Бекъм е прочут с това, че се занимава с редица благотворителни действия. От 2005 година е дипломат на УНИЦЕФ, а в продължение на съвсем 8 години ръководи собствен личен дарителски фонд. Определян е за " гей икона ", освен поради сексапилния му външен тип, само че и поради поддръжката му към ЛГБТК+ общността. Многократно е повдигал и тематиката за ситуацията на гей хората във футбола, които съгласно него не би трябвало да крият половата си ориентировка.

 Футболната звезда Дейвид Бекъм
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР