По кой маршрут да кара за книжка кандидат-шофьорът ще решава

...
По кой маршрут да кара за книжка кандидат-шофьорът ще решава
Коментари Харесай

Лицево разпознаване ще отключва изпита за кандидат шофьорите

По кой маршрут да кара за брошура кандидат-шофьорът ще взема решение GPS система, а не изпитващият. Това плануват промени в наредбата за осъществяване на изпитите, оповестени за публично разискване. Предвижда се в образователната кола наложително да има техническо средство, което да дефинира маршрута. Него го донася изпитващият. Изключение се прави за мотоциклетите.
 

Всъщност изпитващият влиза в автомобила с GPS, камера за видеонаблюдение и с таблет, на който ще нанася грешките на претендента за брошура. Получава ги от автомобилната администрация. GPS-ът би трябвало да обезпечава директна видимост от мястото на изпитвания и да указва ясно и навреме посоката, в която да продължи придвижването си претендентът, е записано в измененията. Когато придвижването по заложения маршрут е невероятно поради ремонт, запушване или друга причина, се разрешава смяната му.
 / iStock/Getty Images
Тази мярка се вкарва, с цел да се отстрани въздействието на изпитващия, както и корупцията при практическия изпит, обобщава.

По време на практическия изпит се не разрешава потреблението на устройства за заглушаване на електронни сигнали. При намирането на такива устройства изпитът се приключва, е записано в наредбата. Те могат да блокират GPS системата, която указва къде да се кара и да се даде опция изпитващият да зададе по-лесен маршрут.-->
 
В колата ще се прави и лицево различаване на кандидат-шофьора. Още при решаването на листовките, т.е. на теоретичния изпит, се прави лицево различаване и фотографията на претендента към този момент е в системата, съпоставена е с тази от персоналните му документи. Ако някой се яви вместо курсиста на практическия изпит, лицевото различаване няма да допусне той да стартира. Да има такова различаване и при сядането зад кормилото по време на целия курс, упорства Красимир Георгиев, ръководител на Асоциацията за подготовка на автомобилистите.



След изпита по кормуване претендентът ще има опция да види записа от видеонаблюдението в образователния център. Друго негово право е да прегледа грешките, които изпитващият е маркирал по време на изпита.
 iStock/Getty Images
В наредбата са записани още по-строги ограничения за изпита на тестванията. Въпреки че се признава от автоинструкторите, че решаването на листовките към този момент мъчно може да бъде манипулирано поради така наречен „ бели стаи “, се плануват още предпазители. Регламентирано е по какъв начин би трябвало да бъдат оборудвани залите, в които се организират изпитите по доктрина. В тях би трябвало да има механически устройства за инспекция за съществуването на метални/електронни устройства у претендентите - стационарна рамка и портативно устройство. Задължително е и устройство за инспекция за съществуването на радиоизлъчвания. Трябва да е налична система за снимане и различаване на лицето на претендентите, преди да заемат работното си място.
 


Система за генериране и решение на тестванията избира на инцидентен принцип листовките. При решаването им на таблет не се позволява изпитваните да имат у себе си електронни устройства. Забранени са и каквито и да е материали на хартия.

Преди претендентът да заеме работното си място, ръководителят на комисията прави фотография на лицето му, която автоматизирано се съпоставя със фотографията от документа за идентичност. Когато се откри противоречие сред фотосите, претендентът не се позволява на изпит. Дори мястото, където ще седне бъдещият лидер, с цел да взема решение листовки, се дефинира от осведомителната система на автомобилната администрация.
 / iStock/Getty Images
Изпитът по доктрина се организира под непрекъснато видеонаблюдение.  Не единствено първоначално, само че и по време на изпита автоматизирано се прави съпоставяне на лицевата част на претендента, който взема решение теста, с направената фотография. При противоречие квесторът може да го приключи за съответния претендент. При решение на проби се прави инспекция за радиоизлъчвания и в случай че се откри нерегламентирана връзка, изпитът се приключва.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР