По конституцията на РБ България президентът насрочва датата. Не можах

...
По конституцията на РБ България президентът насрочва датата. Не можах
Коментари Харесай

Каракачанов: Влизането на Македония в ЕС не може да стане за сметка на България

По конституцията на Република България България президентът насрочва датата. Не можах да схвана за какво не на 28-ми март, а на 4-ти април. Трябва да се обезпечи на хората един естествен избирателен развой. Има хора около пандемията, които се тормозят. Това сподели вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността в студиото на „ Панорама “ по Българска национална телевизия по отношение на датата за избори.

На въпрос на водещия за какво Вътрешна македонска революционна организация не са се явили на консултациите при президента Каракачанов отговори: „ Познавам българската реалност и ми е ясно, че каквото и да кажеш на сходни съвещания ще стане каквото президентът е решил. “.

Относно гласуването в чужбина водачът на Вътрешна македонска революционна организация отговори: „ Не знам за какво се внушава, че българите в чужбина не могат да гласоподават. В Европейски Съюз могат да се разкриват секции какъв брой желаят българите там. Това, което Движение за права и свободи се пробва да стартира, е да се разкрият безсистемно секции на всички места. Това значи една непозната страна да провежда изборите за България и да дефинира депутатите в българския парламент. Никой не е срещу българите в чужбина да гласоподават. “

Каракачанов изрично отхвърли гласуването по пощата: „ Как се подсигурява честността на този развой? “

За електронното и машинното гласоподаване той посочи, че тази процедура стартира да се анулира в редица европейски страни: „ Това е една политическа дъвка, с която опозиционни партии си вършат PR. ".

По тематиката за Македония вицепремиерът сподели: „ Темата Македония е стратегическа за България. Ние не можем да се съгласим с това, което се случва в РСМ. Тук става въпрос за принцип. 84% от българите са срещу да се прави компромис с българската история. “. Реалистичния излаз съгласно него е да се съблюдава договорът за добросъседство от македонска страна: „ Договорите са, с цел да се съблюдават. “.

Той напомни, че доста хора в РСМ се дефинират като българи, макар репресиите в някогашна Югославия. Каракачанов посочи добросъседската политика на страна ни: „ България не възрази, когато Македония искаше да влезе в НАТО. Правителството на господин Заев търси компромис. Но когато направиш компромис към тях, те го възприемат като уязвимост. България би трябвало да изясни, че Македония не може да продължава посредством просветителната си система да насажда ненавист към българите и всичко българско. Ние желаеме те да основават еднаквост оттогава, от когато има условия за това. “.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация добави: "Ние не сме затворили вратата на РСМ. Ние казахме: „ Коригирайте си политиката “. България има положителното предпочитание, само че влизането на С. Македония в Европейски Съюз не може да стане за сметка на България. “

По тематиката за армията Каракачанов разясни: „ Армията не е похарчила нищо отвън бюджета. Разходите, които направихме, са свързани с плановете по рационализация. Българската войска е най-пренебрегваната институция. Похарчените средства не са за сметката на заеми, нито за сметка на битката против ковид. Моят блян е бил освен да увеличим приходите, само че и да модернизираме армията и то не за сметка на заплатите на военнослужещите. “
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР