По Конституция трябва да обявя избори през септември. Това заяви

...
По Конституция трябва да обявя избори през септември. Това заяви
Коментари Харесай

По Конституция трябва да обявя избори през септември НА ЖИВО

По Конституция би трябвало да разглася избори през септември. Това съобщи президентът Румен Радев.

Румен Радев ще връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС в границите на дни. Ако изборът на партиите е още веднъж предварителен избор, президентът смята за оправдано те да се проведат при започване на октомври, с цел да има легитимност един нов парламент.

„ Очевидно политическата рецесия в страната се изостря. Всяка политическа партия с упоритост за социална поддръжка би трябвало ясно да съобщи какъв излаз предлага. Бързото и безуспешно привършване на процедурата по сформиране на държавно управление преди края на юли завършва активността на държавното управление и парламента”, изясни той.

Държавният глава регистрира, че партиите чертаят все по-дебели червени линии между тях. Затова, по думите му, съставянето на държавното управление след евентуални предварителни избори става все по-трудно.

„ Предстои да връча мандат на втората по бройка парламентарна група. Ако и тя го върне, ще поканя всички парламентарно показани партии на съвещания, с цел да чуя каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране и към какви цели и програми”, добави той.

Очаквайте детайлности!

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР