По-късно тази вечер ще стане ясно дали ще има още

...
По-късно тази вечер ще стане ясно дали ще има още
Коментари Харесай

Коцев не изключи да има още арестувани по шпионската афера в полза на Москва

По-късно довечера ще стане ясно дали ще има още арестувани по случая с следствие на шпионаж в интерес на Русия, сподели пред публицисти в Сливен Коцев, след представянето на доклада за активността на Областната дирекция на полицията в Сливен за 2023 година

Към момента има един арестуван, който е чиновник на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Събрани са доказателства, конфискувани са мобилни устройства, механически средства за връзка, за които занапред ще се назначават експертизи.  " Действията на служителя са следени в продължение на няколко месеца, само че по-малко от година ", удостовери по-рано денем основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По-късно стана ясно, че служителят на ГДБОП е работил в контакт и синхрон със чиновник на ДАНС. По неофициални данни антимафиотът е изнасял информация за следствия, в които има данни за нарушавания на санкционния режим с присъединяване на компании с съветски капитали.

Коцев удостовери, че акциите в ГДБОП и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) са свързани.

" Наистина ме тревожи, че става въпрос за чиновник на ГДБОП, по отношение на който се подхващат съответни наказателно-правни ограничения ", уточни Коцев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Това е взаимна реализация сред ДАНС, Дирекция " Вътрешна сигурност " на министерството, Софийска градска прокуратура и ГДБОП. Реализацията касае подозрения за присъединяване в шпионаж в интерес на Русия ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Той увери, че се работи обективно, без значение че става дума за техен чиновник. 

Очаква се на следващия ден в 14:00 часа в Софийска градска прокуратура ще бъде изнесена подробна информация за претекстовете, броя на лицата и елементи към проблема, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР