По-късно тази вечер ще стане ясно дали ще има още

...
По-късно тази вечер ще стане ясно дали ще има още
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР разкри ще има ли още задържани по разследването за шпионаж

По-късно довечера ще стане ясно дали ще има още арестувани по случая с следствие на шпионаж в интерес на Русия.

Това сподели пред публицисти в Сливен през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев, след представянето на доклада за активността на Областната дирекция на полицията в Сливен за 2023 година, съобщи Българска телеграфна агенция. Към момента има един арестуван, който е чиновник на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Коцев удостовери, че акциите в ГДБОП и Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) са свързани.

" Наистина ме тревожи, че става въпрос за чиновник на ГДБОП, по отношение на който се подхващат съответни наказателно-правни ограничения ", уточни Коцев. " Това е взаимна реализация сред ДАНС, Дирекция " Вътрешна сигурност " на министерството, Софийска градска прокуратура и ГДБОП. Реализацията касае подозрения за присъединяване в шпионаж в интерес на Русия ", добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.  

Той увери, че се работи обективно, без значение, че става дума за техен чиновник. Събрани са доказателства, конфискувани са мобилни устройства, механически средства за връзка, за които занапред ще се назначават експертизи.

Утре на умишлен брифинг в 14:00 часа в Софийска градска прокуратура ще бъде изнесена подробна информация за претекстовете, броя на лицата и елементи към проблема, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР