По-късно се появи лимитът, което смятаме за несправедливо, коментира заместник-кметът

...
По-късно се появи лимитът, което смятаме за несправедливо, коментира заместник-кметът
Коментари Харесай

Отпускат само 80 милиона лева за саниране в Бургас, Чанка Коралска зове за махане на лимита

По-късно се появи лимитът, което считаме за незаслужено, разяснява заместник-кметът

218 планови оферти за саниране на жилищни здания на стойност за 500 млн. лв. са подадени, а за Бургас се отпускат единствено 80 милиона, което съставлява 17%. Това сподели пред NovaNews зам.-кмет по строителството Чанка Коралска.

“Това не ни удовлетворява и считаме, че е извънредно значимо да сложим своите претенции пред новото държавно управление, с цел да може тази неправда да бъде отстранена. Когато беше обявена тази стратегия, нямаше такива ограничавания и положихме старания за Бургас да има най-много здания. По-късно се появи лимитът, което считаме за незаслужено, тъй като не може интензивността на жителите да остава невъзнаградена ”, добави тя.

„ Бургас е рекордьор по подадени планове за саниране в страната. Цветовете на фасадите са сортиране, а качеството на осъществяването е образец за градовете в нашата страна “, сподели пък кореспондентът Елена Танева. 

„ Предстои Министерството на районното развиване и благоустройството да извърши оценяване, класиране и утвърдените жилищни здания да получат до 100% безплатна финансова помощ “, изясни тя. 

„ От 200 здания, които направихме по Националната стратегия за енергийна успеваемост в Бургас, по-малко от 5% бяха постройките, на които се появиха съществени недостатъци в гаранционните периоди, което е изцяло в реда на допустимия % “, разкри заместник-кметът на Бургас.

„ Общината не е оставила жителите. Част от компаниите сами са си оправили дефектите, а за другите сме се погрижили ние, като сме завеждали искове към неточните реализатори “, сподели още тя. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР