По-късно днес Франческо Баная ще може да си подпечата първата

...
По-късно днес Франческо Баная ще може да си подпечата първата
Коментари Харесай

Баная: Състезанието ще е най-малко стресиращата част от уикенда

По-късно през днешния ден Франческо Баная ще може да си подпечата първата си международната купа в MotoGP. За задачата италианецът ще би трябвало да приключи в топ 14 на надпреварата за Гран При на Валенсия, което наподобява обикновено на фона на формата, в която той се намира през последните месеци.
 Баная против Куартараро – купата в MotoGP се взема решение през днешния ден Баная против Куартараро – купата в MotoGP се взема решение през днешния ден
Естествено с наближаването на старта градусът на напрежението в гаража на Баная ще се увеличи, само че самият той съобщи, че съгласно него самото съревнование на „ Рикардо Тормо “ ще бъде минимум стресиращата част от последния състезателн уикенд за сезона в кралския клас. В самата надпрева италианецът ще започва осми, а неговият единствен останал противник в разногласието за купата Фабио Куартараро ще заема четвъртата позиция на стартовата решетка.
 Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия Мартин с нов полпозишън, Куартараро 4-ти, а Баная 8-ми на старта във Валенсия
„ Честно, съгласно мен единствената сесия, в която няма да чувствам напрежение ще бъде състезаието, тъй като ще съм фокусиран единствено върху него. Както и в Малайзия, надпреварата не беше най-лесното, само че в него бях фокусиран единствено върху протичащото се в съответния миг. Така че чакам на следващия ден да съм по-спокоен в сравнение с бях от началото на уикенда “, сподели Баная след вчерашната подготовка.
 Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас Баная преди решителното съревнование в MotoGP: Тази писта е добра за нас
Единственият късмет Куартараро да спре италианеца по пътя към купата е настоящият първенец да завоюва на „ Рикардо Тормо “, а Баная да се класира отвън първите 14. В противоположен случай Баная ще донесе първа купа за Дукати от Кейси Стоунър през 2007 година и първа за Италия от Валентино Роси през 2009. Легендарният италианец е наставник на Баная и е във Валенсия тази седмица.
 Валентино Роси ще участва на Гран При на Валенсия Валентино Роси ще участва на Гран При на Валенсия
Състезанието за Гран При на Валенсия в MotoGP стартира в 15:00 часа българско време и ще може да бъде следено онлайн със Sportal.bg .

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР