По-късно днес (4 януари) ми предстои среща с инвеститора за

...
По-късно днес (4 януари) ми предстои среща с инвеститора за
Коментари Харесай

Димов: Предстои ми среща с инвеститор за втория лифт в Банско

По-късно през днешния ден (4 януари) ми следва среща с вложителя за план за втори въжен превоз, извикал съм го. Това съобщи министърът на околната среда и водите Нено Димов , съобщи БГНЕС.

Относно митингите за и срещу втори въжен превоз тази вечер министърът съобщи: „ Разбирам, че тази вечер ще има митинги и на Е-79, и в София. Протестът е естествена форма и част от демокрацията “.

По тематиката за вероятни решения за проблема с Генерал Тошево, Нено Димов бе безапелационен, че при всички положения приоритет на държавното управление е запазването на здравето и живота на хората по този начин, че ще се търси решение в тази посока.

„ Имахме през вчерашния ден работна среща дружно с министъра на енергетиката и министъра на земеделието. Продължаваме инспекциите в това число и по информацията, която в допълнение получихме през вчерашния ден. Докато не съберем информация за всички сигнали, които са подадени, няма да действаме с оценка за влияние върху околната среда. В момента сме изпратили мнение до 8 институции и чакаме отговорите “, разясни екоминистърът.

Димов разяснява още, че вложителят бил прав, че референдумът не е наложителен при гледане на оценка за влияние върху околната среда, само че добави, че сигналите, които Министерство на околната среда и водите е получило и мненията, които чака ще бъдат взети поради по времето на процедурата за приемането на отчета по Оценка на въздействието върху околната среда.

От думите на отрасловия министър стана ясно още, че Експертният съвет може да излезе с четири решения. Първото е да не утвърди капиталовото желание. Второто е да го върне за преправяне, третото е да го върне за доработване и четвъртото е да го утвърди. „ По закон това са четирите благоприятни условия, само че до момента в който нямаме цялостните мнение от тези 8 институции, няма да мога да дам повече информация “, сподели още по тематиката Димов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР