По какво се познава дали си българин? По това, че

...
По какво се познава дали си българин? По това, че
Коментари Харесай

Братя край Вардаро, оставете Васко, нямате толкова много дзвѐзди

По какво се познава дали си българин? По това, че мразиш другите българи.
Тази хумореска може да се употребява като пиедестал за българо-македонските отношение. Но тя си е самата истина и се удостоверява прекомерно постоянно, в това число и в връзките ни с братята край Вардаро.
Там направиха на пух и прахуляк тъй като имал и български паспорт. С парцалите го изядоха момчето. А то пее толкоз добре, че всяка страна би желала с него да взе участие в Евровизия и във всевъзможни състезания. Безспорен гений, артистичен и одушевен младеж, на който обаче се наложи да се разреже на две, та да даде по половинка на двете си клети родини.
Всъщност, какъв им е казусът на братята македонци? В техния етнически букет единствено ескимоси няма. Защо когато Есма Реджепова и Калиопи се явиха на Евровизия, нямаше проблеми, а с Гарванлиев има? Че и специфична комисия образуваха, която да реши дали той да съставлява районен съд Македония. Е, в случай че те го не щат,. Така, както си вземаме всеки, който има български паспорт, желае да работи за България и не се срами, че е българин. Доста такива си имаме по света и те май са единственото ни благосъстояние, само че това е друга тематика.
 Вътрешна македонска революционна организация: Ако районен съд Македония отдръпна Гарванлиев от Евровизия, следващата година България ще го изпрати Вътрешна македонска революционна организация: Ако районен съд Македония отдръпна Гарванлиев от Евровизия, следващата година България ще го изпрати
Антибългарската вълна и омразата, които се изсипаха върху артиста с българско поданство демонстрират, че нашата непреклонност за участие...
За да не звуча като заядлива стрина, ще опиша една същинска история, която ми се случи преди повече от 10 години в Охрид.
Бях поканена на един технологично-журналистически конгрес, в който участваха сътрудници от Македония, Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Словения. Идеално си се разбирахме отвън работния британски език. По време на неизбежния ваучър заедно пяхме " Йовано, Йованке ", " Македонско девойче ", " Морен сокол пие ", " Миле Попйорданов " и всякакви други класики. Младите ми домакини бяха удивени от кое място ги знам и се наложи да им обясня, че сме ги пели вкъщи и в учебно заведение още в детството.
Не влязохме в разногласия. Беше си ясно, че са общи. Някои от домакините ми споделиха, че мечтаят за български паспорт. Други изрично упорстваха, че няма да се поддадат на принудително побългаряване, макар че, заклевам се, персонално аз сходни планове не съм имала и съм се въздържала от такива изявления.
Питаха ме дали пък не съм ненапълно македонка. Не съм, крещя. Мизийка съм. Имам в рода си и тракийци, и македонци, само че самата аз съм си чиста мизийка - и по татко, и по майка.
Те, несъмнено, визия си нямаха какво е общото сред тези три неща - Мизия, Тракия и Македония, та дискретно обясних. И толкоз.
 В Скопие: Българското поданство е проблем даже за присъединяване в Евровизия В Скопие: Българското поданство е проблем даже за присъединяване в Евровизия
Участието на македонския реализатор Васил Гарванлиев в тазгодишния конкурс на Евровизия, който ще се състои в Ротердам през месец май,...
Питам се, толкоз ли е мъчно да признаем, че имаме общи корени?
Лично аз повече бих се радвала да имам общи корени с хората край Рейн, а не край Вардаро, само че историята, географията и генетиката са решили друго. С Рейн и Вестфалия нищичко не ни свързва, само че със скопско-велешкото произношение сме закърмени и ние, дето сме от Мизия.
Та, братя македонци, ще ви върна отново към смешката първоначално., се потвърждавате като чисти българи.
И оставете момчето на мира, нямате толкоз доста дзвѐзди.
Автор: Евелина Гечева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР