По журналистически оценки около граничната бразда преди Гърция се намират

...
По журналистически оценки около граничната бразда преди Гърция се намират
Коментари Харесай

Хиляди мигранти се опитват да влязат в Гърция

По журналистически оценки към граничната вадичка преди Гърция се намират сред 5 000 и 10 000 мигранти. Местни хора описват, че болшинството от бежанците вършат опити да прекосят река Марица, с цел да доближат до Гърция.
Турските сили за сигурност сложиха на към километър пред контролния пункт " Пазаркуле " на турско-гръцката граница заграждения, оттатък които могат да минават единствено бежанци. Пресата от турска страна е лишена от опцията директно да следи протичащото се директно на граничната линия, оповестява БНР.

Пред загражденията на жандармерията са спрели рейсове и транспортни средства, които ще извозват хората назад към Истанбул. В центъра на Одрин има доста по-малко бежанци, в сравнение с през вчерашния ден. Те или са се насочили към границата, или някои от тях се връщат назад.

Гръцките управляващи не разрешават влизане в страната и мигрантите стоят на турска територия, като непрекъснато хвърлят камъни към гръцката защита. Очакват се конфликти и тази нощ. На границата в област Еврос по разпореждане на премиера Мицотакис са съсредоточени огромни сили на полицията и армията. Още стотици мигранти се придвижват към гръцката граница, предават медиите от Турция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР