По изключително драматичен начин, с гол от дузпа три минути

...
По изключително драматичен начин, с гол от дузпа три минути
Коментари Харесай

Дузпа в 87-ата остави Алмерия в елита на Испания

По извънредно трагичен метод, с гол от дузпа три минути преди края на постоянното време, Алмерия се избави от изпадане и остава в Ла Лига и за идния сезон. Тимът от Андалусия записа “напечено ” 3:3 при гостуването си на към този момент изгубилия мястото си в елита Еспаньол в среща от финалния 38-и кръг. 

В последна сметка Валядолид се оказа губещият, тъй като след 0:0 против Хетафе остана под чертата, където е и Елче.

На фона на развиването на всички срещи загуба за Алмерия щеше да значи тръгване назад към долното равнище, откъдето отборът на Руби беше пристигнал единствено преди година. И това изглеждаше изцяло действително като развиване, откакто Еспаньол на два пъти повеждаше в резултата.

Ел Билал Туре даде ранен задатък на Алмерия в 10-ата минута, само че единствено три по-късно Хавиер Пуадо изравни. Напрежението за гостите се повиши в 49-ата, когато те към този момент се оказаха изоставащи след попадение на Ронаел Пиер-Габриел.

Адриан Ембарба изравни за 2:2 в 58-ата и всички зачакаха развръзката.

В 73-ата Еспаньол отново излезе напред, откакто Лука Колеошо осъществя за 3:2, хвърляйки гостите в суматоха.

Те обаче откриха метод да се измъкна, откакто резервата Ларджи Рамазани завоюва дузпа, превърната в скъп гол от Ембарба за крайното 3:3.

Последва 9-минутно добавено време, в което Алмерия удържа точката и ликува.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР