По искане на Специализираната прокуратура съдът отстрани от длъжност кмета

...
По искане на Специализираната прокуратура съдът отстрани от длъжност кмета
Коментари Харесай

Кметът на Костенец е отстранен от длъжност

По искане на Специализираната прокуратура съдът в профил от служба кмета на Костенец Радостин Радев, заяви институцията.

Съдът одобри, че заемайки поста той може да повлияе на следствието на действия, осъществени от него в качеството му на длъжностно лице.

Специализираната прокуратура изиска отстраняването на Радев ден, откакто на 30 август 2019 година го притегли привлече към наказателна отговорност по второ дело – за длъжностно заграбване на 22 137 лв.. Радев бе упрекнат в това, че през декември 2018 година, в изискванията на продължавано закононарушение, на два пъти изискал и получил въпросната сума от касата на общинско дружество за дърводобив и я присвоил за себе си.

По това произвеждане той се проверява и за занемареност, наложена му е мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 50 хиляди лв..

Близо два месеца преди този момент – на 18 юни 2019 година, Специализираната прокуратура притегли Радев към наказателна отговорност за деен рушвет - в качеството му на длъжностно лице той заречен 30 хиляди лв. на общински
консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на Общинския съвет.

Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно промени мярката му за неотклонение в " домакински арест ". На 29 август Апелативният профилиран углавен съд дефинира на Радев парична гаранция от 70 хиляди лв., която не предстои на обжалване.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР