По искане на Специализираната прокуратура, на 01.10.2017 г. Специализиран наказателен

...
По искане на Специализираната прокуратура, на 01.10.2017 г. Специализиран наказателен
Коментари Харесай

ГДБОП и ДАНС спипаха опасен терорист от „Ислямска държава” у нас! Влязъл като бежанец, а после…

По искане на Специализираната прокуратура, на 01.10.2017 година Специализиран углавен съд взе най – тежката мярка за неотклонение – „ Задържане под стража “, във връзка с три лица (двама мъже и една жена), участници в проведена незаконна група. На 10.10.2017 година АСпНС удостовери определението на първоинстационния съд.

Разследването се реализира от СпП, в дейна съгласуваност с ГДБОП и ДАНС, в две съществени посоки – произвеждане и разпространяване на тютюн за наргиле и тероризъм. Тютюнът е бил предопределен за продажба в България, Холандия, Германия и Франция. Практически тази активност е служила като прикритие и главен източник на финансиране на групата и най – към този момент за главната фигура в нея – български жител от сирийски генезис, с главно присъединяване във въоръжените формирования на Ислямска страна. Ръководителят на ОПГ се е открил у нас и през 2008 година е получил българско поданство. През лятото на 2013 година той се е включил към армията на Ислямска страна, на територията на Сирия, като е взел интензивно присъединяване в бойните дейности, като фигура с управителни функционалности.

При осъществените претърсвания е открит достоверен документ, подписан от един от водачите на ИДИЛ, удостоверяващ принадлежността на лицето към тази организация и даващ му право на свободен достъп и безкрайно прекосяване по цялата линия на водените бойни дейности.

Източник: Блиц

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР