По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа

...
По искане на Софийска районна прокуратура Софийски районен съд задържа
Коментари Харесай

Оставиха в ареста четиримата, обвинени за кражбата на сейф с 40 000 лева в него

По искане на Софийска районна прокуратура Софийски областен съд задържа под стража четирима мъже, упрекнати за кражба на каса с пари и старинни монети, оповестиха от държавното обвиняване.

На 25.06.2022 година към 22,30 часа, обвинените С.Т., П.А., П.Д. и Ю.Ц. разрушили ключалка и патронник на врата и влезнали в жилище на ул. „ Бесарабия “ в гр. София, от което откраднали бижута и каса, в която имало 32 500 лв., 3500 евро, 63 бр. старинни монети и муниции за огнестрелни оръжия от владението на В.П.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 195, алинея 1, т.3, 4 и 10, вр. член 194, ал.1, вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс. Четиримата обвинени бяха арестувани с разпореждане на прокурор до 72 часа.

Днес, 28.06.2022 година, състав на Софийски областен съд се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че С.Т., П.А., П.Д. и Ю.Ц. могат да извършат друго закононарушение и постанови най-тежката мярка за неотклонение по отношение на четиримата, а точно „ задържане под стража “.

Мярката за неотклонение предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР