По искане на Районната прокуратура в Исперих съдът задържа под

...
По искане на Районната прокуратура в Исперих съдът задържа под
Коментари Харесай

Роми отиват на съд за сплашване на горски, викнали цялата махала да се разправя

По искане на Районната прокуратура в Исперих съдът задържа под стража трима роми за закана с ликвидиране на горски стражари и полицейски чиновници и за закононарушение срещу реда на ръководството, оповестиха от прокуратурата в града.

На 13 август 2017 година на незабавния телефон 112 е получен сигнал за противозаконна сеч на дървесина в землището на Исперих от група роми. Горски жандарм и помощникът му от ДГС „ Сеслав “ поискали подпомагане от екип на полицията. На мястото на противозаконната сеч чиновниците на реда открили три конски каруци, натоварени с дърва. При типа на чиновниците едната каруца била изоставена от ромите.

Малко по-късно проверяващите били обградени от 30 – 40 роми, които желали да приберат каруцата с противозаконните дърва за огрев. С поддръжка на жандармерията тримата причинители са арестувани.

Напрежението ескалирало, откакто обвиненият Райко Г. почнал да предизвиква ромите да вземат каруците, натоварени с дърва, и да се заканва с ликвидиране на полицейските чиновници и горския жандарм.

За период до 72 часа са арестувани 41-годишния Райко Г., 46-годишния Пенко П. и 32-годишния Алекси А. като след искане на прокуратурата те са оставени за непрекъснато в ареста. Срещу тяхса формирани три бързи производства, следени от Районната прокуратура в Исперих.

Спрямо Райко Г. са повдигнати три обвинявания – за закана с ликвидиране на горски жандарм, като подстрекател на навалица от роми да осуетят инспекция за правда на превозени с три каруци дърва, както и за незаконно пречене на органи на властта да изпълнят отговорностите си.

46-годишният Пенко П. е притеглен като обвинен също за закана с ликвидиране на горски жандарм и заплашването му за на пропусне да извърши нещо по работа. 32-годишният Алекси А. е обвинен също за закана и за възпрепятстване на служебно лице да извърши отговорностите си. 

Райко Г., Пенко П. и Алекси А. са осъждани неведнъж за умишлени закононарушения, изтърпявали са ефикасни присъди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР