По искане на Районната прокуратура в Димитровград съдът определи мярка

...
По искане на Районната прокуратура в Димитровград съдът определи мярка
Коментари Харесай

Алчна счетоводителка от Димитровград остава в килия, прибрала над 215 бона

По искане на Районната прокуратура в Димитровград съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М.Г., на 46 година, привлечена като обвинена за това, че в интервала от 06.01.2020 година до 11.06.2020 година, в града, при изискванията на продължавано закононарушение в два случая, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата. Като длъжностно лице – счетоводител на трудов контракт в комерсиално сдружение, е присвоила сумата от 216 114 лв..
До момента е открито, че обвинената М.Г. присвоила сумите, като е правила преводи от сметки на двете компании, които е обслужвала счетоводно, към нейни персонални банкови сметки. В основанията за заплащане тя записвала, че парите отивали за разнообразни предплатени заплащания, за снабдители и други, което не отговаряло на истината.
На 19 юни 2020 година обвинената М.Г. е била арестувана за период от 72 часа с разпореждане на Районната прокуратура и е била привлечена към наказателна отговорност по горепосочените обвинявания. На 22 юни 2020 година съдът в Димитровград е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея, като определението може да се апелира пред Окръжния съд в Хасково.
До момента по досъдебното произвеждане са осъществени разпити на очевидци, претърсвания и изземвания в парцели, населявани от обвинената и нейни близки, приобщени са информации извлечения за придвижването на суми от сдруженията, които М.Г. е обслужвала, конфискувана е счетоводна документи.
С оглед определяне точния размер на присвоените суми, тяхното придвижване и предписание от страна на обвинената, предстоят и други процесуално – следствени дейности, разпоредени от наблюдаващ прокурор от Районната прокуратура в Димитровград.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР