По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в

...
По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в
Коментари Харесай

34-годишен варненец снимал порнофилми с деца, задържан е за 72 часа

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в ареста 34-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за предпазване и разпространяване на нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица ненавършили 18 години, както и за склоняване на малолетни лица за снимане на такива материали. До през днешния ден той беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение.

О.С. е арестуван при профилирана интервенция, осъществена от чиновници на ГДБОП при Министерство на вътрешните работи във Варна. В хода на следствието е открито, че мъжът е съхранявал и разпространявал нецензурен материали, за основаването на които са употребявани лица очевидно ненавършили 18 години. Освен това, посредством електронни известия той открил контакти с лице, ненавършило 14-годишна възраст, и го склонявал да взе участие в основаването на видео материали със полово наличие.

При осъществените претърсвания, са открити и конфискувани електронни устройства и носители на информация, съдържащи точно такива файлове в графичен и видеоформат.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Районна прокуратура – Варна, назначени са голям брой експертизи. Днес съдът почете като основателно настояването на прокурора по случая за установяване на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на О.С. и дефинира той да остане в ареста. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Варна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР