По искане на Районна прокуратура - Силистра съдът определи най-тежката

...
По искане на Районна прокуратура - Силистра съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Задържане под стража за мъжа, задържан с незаконен арсенал след гонка


По искане на Районна прокуратура - Силистра съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 39-годишен мъж, обвинен за непозволено владеене на автоматизирано огнестрелно оръжие и опозиция на органите на Министерство на вътрешните работи.

Й.К. е притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения – по член 339 и член 270 от Наказателен кодекс. Той беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор. При опит да му бъде осъществена инспекция на пътя, на 2 февруари 2023 година, 39-годишният мъж в началото спрял на подадения сигнал, само че при поискване на документите му, той потеглил внезапно и се отдалечил от полицейския екип. Напуснал града в посока с. Шуменци, след което навлязъл в нерегулиран полски път. Той бил последван от служителите на реда, застигнат и спрян. Й.К. оказал опозиция на полицейските чиновници преди задържането си. 

При претършуване в автомобила му бил открит нелегално притежаван автоматизиран револвер с 6 патрона в пълнителя, други 12 патрона били открити в тайник под шофьорската седалка. Намерени били също 2 саби, 2 ножа, бокс и железна полицейска палка.

Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава. Определението на Районния съд предстои на обжалване пред Окръжен съд – Силистра, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР