По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен определи мярка за
Коментари Харесай

Задържани са двама мъже за грабеж на мобилен телефон от 14-годишно момиче

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Плевен дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Ю.Д., на 21 години, и по отношение на Е.Б., на 22 години.

Двамата са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 28.02.2023 година, в землището на село Градина, обл. Плевен, в съучастничество като съизвършители, лишили непознати движими движимости - мобилен телефон от владението на притежателя, с желание незаконно да ги присвоят, като са използвали за това мощ и опасност - закононарушение по член 198, алинея 1 вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Пострадалото лице е момиче на 14 годишна възраст, живуща в селото.

От извършените незабавни издирвателни мероприятия от чиновници на РУ- Долни Дъбник били открити причинителите на действието.

В хода на следствието при осъществено претършуване и изземване в дома на единия от обвинените е открит и конфискуван отнетият мобилен телефон. Същият е върнат на притежателя.

На 01.03.2023 година, с разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура-Плевен, обвинените са арестувани за период до 72 часа, в който период е импортирано искане в Районен съд - Плевен да им бъде избрана най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на обвинените, както и че е налице действителна заплаха те да извършат закононарушение или да се укрият, заради което постановил по отношение на тях непрекъсната мярка „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на тъжба и митинг.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура-Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР