По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол определи мярка за

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол определи мярка за
Коментари Харесай

Задържаха мъж и жена, откраднали пари от кутия за дарения

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Н.Н., на 24 години и Н.М., на 44 години.

Двете лица са привлечени в качеството на обвинени за това, че на 08.11.2022 година в гр. Гулянци, обл. Плевен, в съучастничество между тях са лишили непознати движими движимости - сумата от 800 лв. от картонена кутия за събиране на помощи за лекуване, без единодушие на притежателя, с желание незаконно да ги присвоят - закононарушение по член 194, алинея 1 вр. член 20 от Наказателен кодекс.

В хода на следствието са събрани доказателства, че Н.Н. е работила като причинител, а Н.М. като помощник. Двете лица са направили действието като Н.М съзнателно е заел вниманието на продавача в комерсиалния обект, с което е улеснил Н.Н., която в същото време лишила паричната сума.

Кутията, от която са отнети парите, е била сложена до търговски обект в града и е служила за събиране на дарения, нужни за лекуването на болен мъж.

При осъществените издирвателни мероприятия от чиновниците на районно управление (на МВР) Никопол били открити причинителите. В хода на формираното досъдебно произвеждане, под наблюдението на районна прокуратура Плевен, били извършени разпити на очевидци, направени били експертизи.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвинените били арестувани за период до 72 часа, в който период е  било  импортирано искане в съда за взимане на мярка за неотклонение по отношение на двете лица. 

Районен съд – Никопол е приел доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действията от страна на двете лица, както и че е налице действителна заплаха те да извършат закононарушение или да се укрият, заради което е постановил по отношение на тях най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура гр. Плевен от проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) Никопол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР