По искане на Районна прокуратура – Несебър съдът задържа под

...
По искане на Районна прокуратура – Несебър съдът задържа под
Коментари Харесай

Баща и син пребиха общински служители

По искане на Районна прокуратура – Несебър съдът задържа под стража 43-годишния Георги К. и 17-годишния Илийчо. Това оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.

Двамата са упрекнати за това, че на 21 ноември зад магазин „ Жанет “ в кв. „ Черно море “ в Несебър в съучастничество като съизвършители, нанесли неоснователно побой чрез нанесени голям брой удари с крайник (ритници), ръце (юмруци) и дървен сап с дължина – към 1,50 см с железен накрайник в региона на главата (лицето) на Христо Р., в качеството му на длъжностно лице - служащ в Общински подслон за безстопанствени кучета в отдел „ Екология “ при общ. Несебър, при осъществяване на службата си, като са му били породени лека лесна щета, изразяваща се в контузна рана на лицето, водеща до краткотрайно разстройство на здравето, неопасно за живота- закононарушение по член 131, ал.1,т.1,предл.І-во,т.12, предл.І-во, вр чл.130, ал.1, вр.чл. 20, ал.2 от Наказателен кодекс.

Те са упрекнати и за това, че в изискванията на действителна цялост с горепосоченото действие, на същото място и по същото време, по хулигански подбуди, нанесли неоснователно побой чрез нанесени голям брой удари с крайник (ритници), ръце (юмруци) и дървен сап с дължина – към 1,50см. с железен накрайник в региона на тялото (гръдния кош) и низък ляв крак (лява подколеница) на Дойчо В., в качеството му на длъжностно лице - служащ в Общински подслон за безстопанствени кучета в отдел „ Екология “ при обш. Несебър, при осъществяване на службата си, като разследване на това му предизвикали две междинни телесни повреди, изразяващи се в фрактура на ребра и фрактура на левия крайник – закононарушение по чл.131,ал.1,т.1,предл.І-во,т.12, предл.І-во, вр чл.129, ал.2,вр. ал.1, вр.чл. 20, ал.2, вр. член 23,ал.1, предл. ІІ-ро от Наказателен кодекс.

По отношение на Илийчо М. са налице разнообразни правни квалификации на действията, защото той е малолетен.

Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Георги К. и Илийчо М.са направили закононарушението, за което са упрекнати. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че те могат да извършат ново закононарушение или да се укрият.

Съдът одобри претекстовете на прокурора и задържа под стража обвинените.

Определението на Районен съд –Несебър може да бъде обжалвано пред Окръжен съд -Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР