По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът определи най-тежката

...
По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Задържане под стража за двама мъже от Добрич, крали месингови решетки

По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за М.П. (33 г.) от село Дончево и за В.И. (39 г.) от регионалния град. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за кражба на месингови решетки от социална постройка, като за по-младия закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив, а за другия – при изискванията на повторност.

М.П. и В.И. работили във компания, извършваща ремонтни действия на Органовата зала в града. Двамата мъже решили, че могат да извършат кражба на предмети от постройката, възползвайки се от работата си. На 25 април 2023 година, след привършване на работното им време, обвинените се върнали в постройката. Един от тях влезнал през въздуховод, а по-късно отворил вратата за другия. Двамата мъже демонтирали месингови решетки, начупили ги на части и ги подготвяли за изнасяне в чували за боклук. На идващия ден, когато пристигнали за работа, двамата взели чувалите и незаконно ги изнесли. 

По пътя били засечени от полицейски екип. При осъществената инспекция станало ясно, че двамата са направили кражба. М.П. и В.И. били арестувани. Привлечени били към наказателна отговорност и с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Добрич задържането им било удължено до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Искането за задържане под стража на двамата обвинени било почетено от Районен съд - Добрич. Определението предстои на обжалване пред Окръжния съд, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР