По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът определи най-тежката

...
По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът определи най-тежката
Коментари Харесай

Задържаха под стража двама майстори, крали решетки от сграда, която ремонтират

По искане на Районна прокуратура - Добрич съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " за М.П. (33 г.) от село Дончево и за В.И. (39 г.) от регионалния град, оповестяват от прокуратурата.

Двамата са привлечени към наказателна отговорност за кражба на месингови решетки от социална постройка в регионалния град . За по-младия от обвинените закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив, а за другия - при изискванията на повторност.

М.П. и В.И. работили във компания, извършваща ремонтни действия на Органовата зала в Добрич. Те решили, че могат да извършат кражба на предмети от постройката, възползвайки се от работата си.

На 25 април 2023 година, след привършване на работното им време, обвинените се върнали в постройката. Единият от тях влезнал през въздуховод и отворил вратата за другия. Двамата майстори демонтирали месингови решетки, начупили ги на части и ги подготвяли за изнасяне в чували за боклук. На идващия ден, когато пристигнали за работа, взели чувалите и незаконно ги изнесли.

По пътя мъжете били засечени от полицейски екип. При осъществената инспекция станало ясно, че двамата са направили кражба. М.П. и В.И. били арестувани. Те били привлечени към наказателна отговорност и с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура - Добрич задържането им било удължено до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Искането за задържане под стража на двамата обвинени било почетено от Районен съд - Добрич.

Определението предстои на обжалване пред Окръжния съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР