По искане на Районна прокуратура – Димитровград съдът определи мярка

...
По искане на Районна прокуратура – Димитровград съдът определи мярка
Коментари Харесай

Счетоводителка от Димитровград е обвиняема за присвояване на 216 114 лв. от търговски дружества

По искане на Районна прокуратура – Димитровград съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на М.Г., на 46 година, привлечена като обвинена за това, че в интервала от 06.01.2020 година до 11.06.2020 година, в гр. Димитровград, при изискванията на продължавано закононарушение, в два случая. Това оповестиха от пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив.

В първия - като длъжностно лице – счетоводител на трудов контракт в комерсиално сдружение, е присвоила сумата от 205 562 лв., като присвояването е в огромни размери – закононарушение по чл.202 алинея 2 т. 1 вр. член 201 алинея 1 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

39-годишен мъж е с обвиняване, присвоил близо 10 бона служебни пари

Вторият случай е за това, че в интервала от 26.05.2020 година до 10.06.2020 година, като счетоводител на цивилен контракт в друго комерсиално сдружение, е присвоила сумата от 10 552 лв. - закононарушение по член 206 ал.1 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. или общо присвоената сума е 216 114 лв..

До момента е открито, че обвинената М.Г. присвоила сумите, като е правила преводи от сметки на двете компании, които е обслужвала счетоводно, към нейни персонални банкови сметки. В основанията за заплащане тя записвала, че парите отивали за разнообразни предплатени заплащания, за снабдители и други, което не отговаряло на истината.

На 19 юни 2020 година обвинената М.Г. е била арестувана за период от 72 часа с разпореждане на Районна прокуратура – Димитровград и е била привлечена към наказателна отговорност по горепосочените обвинявания. На 22 юни 2020 година Районен съд – Димитровград е определил мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на нея, като определението може да се апелира пред Окръжен съд – Хасково.

До момента по досъдебното произвеждане са осъществени разпити на очевидци, претърсвания и изземвания в парцели, населявани от обвинената и нейни близки, приобщени са информации извлечения за придвижването на суми от сдруженията, които М.Г. е обслужвала, конфискувана е счетоводна документи и други С оглед определяне точния размер на присвоените суми, тяхното придвижване и предписание от страна на обвинената, предстоят и други процесуално – следствени дейности, разпоредени от наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Димитровград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР