По искане на Районна прокуратура - Бургас, съдът задържа под

...
По искане на Районна прокуратура - Бургас, съдът задържа под
Коментари Харесай

Решетки за Дурхан, който системно тормозел и заплашвал с убийство жена

По искане на Районна прокуратура - Бургас, съдът задържа под стража Дурхан А. (на 37 г.). Той е упрекнат за това, че в интервала от 25.08.2017 година до 30.08.2017 година в гр. Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, се заканил с ликвидиране на жена, като това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по член 144, алинея 3, вр. алинея 1, вр.чл. 26, алинея 1 от Наказателен кодекс. 
За горепосоченият интервал от време, Дурхан А. е направил общо 7 обособени закани с ликвидиране против дамата. 
Дурхан А. е упрекнат и за това, че при изискванията на действителна цялост с горепосоченото действие на 07.11.2017 година и на 13.11.2017 година в гр. Бургас, при изискванията на продължавано закононарушение, не извършил Заповед за отбрана от домашно принуждение от 21.09.2017 година на Районен съд - Бургас, според която е длъжен да се въздържа от домашно принуждение във връзка с дамата и му е неразрешено да я доближава, да доближава жилището й, местоработата и местата й за обществени контакти и отдих за период от 18 месеца от влизане в действие на правосъдния акт - закононарушение по член 296, алинея 1, вр.чл. 26, алинея 1, вр.чл. 23, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 07.11.2017 година Дурхан А. не извършил горепосочената заповед, като преследвал потърпевшата по ул. " Александровска ", гр. Бургас, доближил и я блъснал по лицето.  На 13.11.2017 година обвиненият не извършил същата заповед, като доближил жилището на дамата.
Според прокурора, налице е обосновано съмнение за това, че Дурхан А. е направил закононарушението, в което е упрекнат. Представителят на държавното обвиняване е безапелационен, че съществува действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение или да се укрие, защото видно от свидетелството му за съдимост Дурхан А. е неведнъж осъждан за закононарушения от общ темперамент. Същият е изтърпял наказване " отнемане от независимост ", като е бил освободен от пандиза за финален път на 09.08.2014 година
Съдът одобри претекстовете на прокурора и дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Дурхан А.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР