По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи

...
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи
Коментари Харесай

Съдът в Стара Загора остави в ареста 36-годишен мъж заради изнасилване

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на П.А., на 36 година, притеглен като обвинен по досъдебно произвеждане за това, че на 19.10.2019 година, в гр. Стара Загора, се съвкупил с лице от женски пол – 31-годишна жена, като я принудил към това със мощ и заплашване, като действието съставлява рисков рецидив. Това оповестиха от Прокуратурата.

В хода на формираното досъдебно произвеждане е открито, че П.А. познавал фамилията на потърпевшата и постоянно гостувал в дома им. На 19.10.2019 година обвиненият отишъл на посетители в дома на потърпевшата. Използвайки закани по адрес на детето й, както и принуждение и физическа мощ по отношение на нея, той осъществил сексуален акт.

П.А. е престъпно проявен. Нееднократно е бил осъждан за закононарушения от общ темперамент – телесна щета, влизане в непознато жилище, обезчестяване. Изтърпявал е разнообразни по тип санкции, включително и дейно отнемане от независимост, като за последно е бил освободен от Затвора през декември 2019 година Престъплението, за което П.А. е притеглен в качеството на обвинен и арестуван, се санкционира с отнемане от независимост от три до петнадесет години.

Районен съд – Стара Загора е решил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение, че П.А. е направил закононарушението, за което е притеглен като обвинен и съществува действителна заплаха да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Взетата по отношение на П.А. мярка за неотклонение може да се апелира и стачкува пред Окръжен съд – Стара Загора.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР