По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът остави в

...
По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът остави в
Коментари Харесай

След нападението над трима полицаи: Оставиха в ареста сина на кмета на Панагюрище

По искане на Районна прокуратура – Кюстендил съдът остави в ареста 22-годишния Иван Белишки, наследник на кмета на град Панагюрище . Той е притеглен в качеството на обвинен за причиняване на телесна щета на полицейски орган .

В хода на следствието по досъдебното произвеждане към сегашния миг е открито, че на 26.04.2022 година в с. Ломница, област Кюстендил, Белишки е нападнал трима полицейски чиновници при осъществяване на служебните им отговорности . С дейностите си обвиненият им предизвикал телесна щета.

При последвали процесуално – следствени дейности от къщата, населявана от 22 годишния, са открити два револвера, ловна пушка и над 400 патрона от друг диаметър . При задържането мъжът, който е с непрекъснат адрес в Панагюрище, е бил въоръжен с револвер и нож и е оказал опозиция .
Съдът одобри доводите на прокуратурата за съществуване на обосновано съмнение за авторството на действието. Съществува действителна заплаха кметският наследник да извърши закононарушение, считат магистратите.

Прокуратурата обяснява и съпричастността на Иван Белишки по друго досъдебно произвеждане за палеж на неподвижен парцел в региона на с. Ломница. От направена информация е видно, че против него има няколко неприключени производства, допълват от прокуратурата.
Самият кмет на Пазарджик дефинира карцерът на сина му като " жесток ". Той изясни, че Иван е бил арестуван от трима цивилни служители на реда по неизвестен сигнал . Те не са показали заповед за ареста и са декларирали, че той е по необходимост. Никола Белишки сподели и видео, от което се вижда по какъв начин двама цивилни служители на реда натискат главата на сина му в асфалта, като го държат за врата и го притискат с телата си.

Според него е съществувала действителна заплаха 22-годишния мъж да почине от задушаване .

Неотдавна Иван Белишки изгори съветското знаме по време на шествие в София в поддръжка на хората в Украйна. Кметският наследник и преди е имал проблеми с полицията.

В края на март 2021 той се укри и бе търсен, откакто блъсна три паркирани коли , а по-късно се е вряза във витрината на магазин в Панагюрище.

Екшънът на пътя е станал към 2 ч. в нощта против вторник. Малко по-късно автомобилът на Иван Белишки е бил открит зарязан на пътя за село Панагюрски колони.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР