По искане на прокуратурата съдът остави в ареста 30-годишен мъж,

...
По искане на прокуратурата съдът остави в ареста 30-годишен мъж,
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, пребил до смърт приятелката си в Божурище

По искане на прокуратурата съдът остави в ареста 30-годишен мъж, пребил до гибел дамата, с която живее  в Божурище, оповестиха от обвиняването.

Разследването против обвинения е почнало през януари за нанасяне на телесна щета и с оглед подсъдността на действието се е водело от Районната прокуратура в Сливница.

Установено е, че към 23:00 часа на 28 декември 2021 година, в къща в Божурище , на 44-годишната жена била породена тежка телесна щета. Сигналът за случая бил подаден на телефон 112 от сина на потърпевшата.

На пристигналите на място полицейски чиновници тя декларирала, че ѝ бил нанесен побой от мъжа, с който живее на фамилни начала , като не пожела да подаде тъжба против него.

Тя била превозена до здравно заведение за обзор. При последвалата инспекция в УМБАЛСМ „ Пирогов “ е била получена информация, че тя е интубирана с заплаха за живота.

На 3 февруари дамата умряла в болничното заведение. Материалите по воденото досъдебно произвеждане са били изпратени и признати по подготвеност в Окръжната прокуратура в София.

В хода на следствието са събрани задоволително доказателства за виновността на мъжа в осъществяване на закононарушение - причиняване на гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета.

На този стадий от досъдебното произвеждане са извършени разпити на очевидци, направена е тройна съдебномедицинска експертиза, която показва за съществуване на директна и непрекъсната причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и гибелта на дамата.

Определението на съда за мярката за неотклонение по отношение на обвинения предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР