По искане на Окръжна прокуратура – София съдът е определил

...
По искане на Окръжна прокуратура – София съдът е определил
Коментари Харесай

На ГКПП Калотина задържаха швейцарец, обявен за международно издирване

По искане на Окръжна прокуратура – София съдът е определил мярка за неотклонение "временно задържане под стража " за период до 40 дни по отношение на жителя на Конфедерация Швейцария В.-А.В., разгласен за интернационално търсене от способените органи в неговата страна, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
Роденият в гр. Лозана 28-годишен чужденец е бил арестуван на 27 април вечерта на Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина. Младият мъж се търси в Швейцария за засегнатост, закана, насила, принуждение и опасност против обществените управляващи, несъблюдение на публична заповед и трафик на опиати. Те са закононарушения и по българския Наказателен кодекс и са наказуеми с отнемане от независимост за повече от една година.
Швейцарските управляващи са удостоверили интернационалното търсене на В.-А.В. и са уведомили, че страната им не ползва Европейската заповед за арест. Поради тази причина следва националната заповед за арест да бъде изискана от Федералното министерство на правораздаването – бюро "Екстрадиция ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР