По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът взе

...
По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът взе
Коментари Харесай

Оставиха в ареста българин, дирен от Германия за данъчни измами

По искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с български жител, разгласен за интернационално търсене, предадоха от Апелативната прокуратура в остарялата столица.

К. А. е разгласен за интернационално търсене от немските управляващи въз основа на Европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата в гр. Кайзерслаутерн, Германия за предаване за осъществяване на наказателно гонене, за осъществено закононарушение – данъчни закононарушения и измами.

След осъществена инспекция прокуратурата е открила, че ЕЗА дава отговор на условията на чл.36 и член 37 от ЗЕЕЗА и е съпроводена с превод на български език. Искането на прокуратурата е почетено, като съдът е взел мярка краткотрайно задържане под стража на търсеното лице, с оглед обезпечавана на наличието му в производството по изгонване.

Окръжна прокуратура – Велико Търново ще внесе искане за формиране на правосъдно произвеждане по реда на член 44 от ЗЕЕЗА, след разглеждането на което съдът да се произнесе по допускане на предаването на българския жител на немските власти
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР