По искане на Окръжна прокуратура – Русе, Окръжен съд –

...
По искане на Окръжна прокуратура – Русе, Окръжен съд –
Коментари Харесай

Задържаха обвиняемия за убийството на 82-годишна жена в село Щръклево

По искане на Окръжна прокуратура – Русе, Окръжен съд – Русе взе  мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ във връзка с 18-годишния С. А. от село Щръклево, упрекнат в осъществяването на блудничество и съзнателно ликвидиране на  Б.  Г. – на 82 години от село Щръклево.

На взаимен брифинг с управлението на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе беше предоставена информация на медиите за хода на следствието досега. На него участваха Окръжният прокурор на усе – Георги Георгиев, наблюдаващият прокурор по делото – Диана Неева и зам.-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе – Явор Димитров.

Установено e, че 82-годишната жена е била убита на 1 януари от неин комшия – С.А., като главен претекст за осъществяване на закононарушението е полов, посочи окръжният прокурор Георгиев. С.А. е притеглен в качеството на обвинен за закононарушение по член 115 от Наказателен кодекс. По делото е осъществен следствен опит и са назначени  експертизи.

По разпореждане на основния прокурор Иван Гешев Окръжна прокуратура – Русе е разпоредила на ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе да се засилва работата по други досъдебни производства, по които потърпевшите лица са самотноживеещи възрастни хора в покрайнините на дребните обитаеми места в Област – Русе. Разследването на битовата престъпност продължава да бъде приоритет в работата на всички прокурори в гр. Русе, сподели Георги Георгиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР